Douwe Spoelstra
OVER

Ter bemiddeling gevraagd, alles dat drijft in Amsterdam en omstreken. Ik doe de grootst mogelijke moeite in binnen en buitenland uw schip of boot te verkopen. Uitgebreide markt kennis en samenwerking met andere makelaars zal uw schip snel doen verkopen!

 

Wie ben ik, even voorstellen; Douwe Spoelstra is mijn naam.
Schepen en boten zijn mijn passie.

Als jongetje van amper 4 jaar oud werd ik in Friesland in een roeiboot met een spriettuig gemaakt van een juttezak en een roeispaan als mast de Langweerderwielen opgestuurd. Angst maakte al snel  plaats voor opwinding, een opwinding die nooit meer weg zou gaan. Een leven met en rond boten was geboren.

Het roeibootje werd een Piraatje, het Piraatje een Vauriën en een jeugd met wedstrijdzeilen en altijd op het water was het vervolg.
Als jongen van 19 heb ik een jaar op de toenmalige watertaxi in Amsterdam gevaren. Dat was de opzet naar nog veel meer varen en werken op en rond boten en jachthavens.
Maar zelf aan t stuur was toch het mooist en dus uiteindelijk kwam ik in bezit van het fel begeerde diploma: Schipper Groot Vaarbewijs.
 
Ondertussen werd er een andere passie geboren: Fotografie.
Een opleiding heb ik gevolgd aan de School voor Fotografie in Den Haag, en na flinke werkervaring in de journalistiek ben ik terecht gekomen in, hoe kan het ook anders, de watersport en scheepvaart fotografie. De 2 passies verenigd in één.

Het water bleef trekken en met de nodige ervaring heb ik een bedrijfje opgezet voor Boten inkoop, verkoop en makelaardij bedrijfje opgezet. De import van boten en later sloepen uit Engeland waren de hoofdmoot. Verder verkocht ik ook boten uit Polen en Noorwegen.

Maar het varen bleef trekken en dus dat ben ik altijd blijven doen, gewoon voor de lol: op salonboten, Tjalken, vrachtscheepjes meest omgebouwd voor de passagiersvaart in en om Amsterdam.  

Je kan er op varen, je kan er foto's en film van maken, je kan ze verhandelen, als het maar boten zijn!

Uw boot, Mijn passie! 

Bovendien heb ik door de jaren heen zo veel kennis en ervaring opgedaan en ook zoveel gedreven professionals leren kennen dat wanneer uw schip een probleem mocht hebben: 
Geen zorgen, ik los het op!